Jurnalul Național - Doar 46% dintre tinerii români folosesc prezervativ la relaţiile sexuale ocazionale
Postat de Tineri pentru Tineri pe 21-06-2012 la ora 06:25:25

Aproape 70% dintre tineri afirmă că au utilizat prezervativ la primul contact sexual, însă doar 46% dintre cei care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ, rezultă dintr-un studiu prezentat joi de Fundaţia Tineri pentru Tineri.

Datele studiului arată că debutul în viaţa sexuală se realizează, în medie, la vârsta de 16-17 ani (17,5 ani la fete şi 16,1 ani la băieţi), două treimi dintre tineri definind primul contact sexual “ca fiind cu un/o iubit(ă)”.

În ceea ce priveşte durata relaţiilor cu partenerii de la primul contact sexual, pentru 43% dintre respondenţi au spus că actul sexual are loc, în general, după câteva luni.

“Printr-o analiză comparativă a datelor existente, se poate remarca faptul că utilizarea metodelor moderne de contracepţie este în creştere, însă procentul actual de utilizare nu este unul suficient. Aşadar, în 1999, 40,2% dintre bărbaţi şi 28% dintre femei declarau că au utilizat o metodă modernă de contracepţie la primul contact sexual. În 2004, 64,6% dintre bărbaţi şi 44,7% dintre femei utilizaseră contracepţia modernă la debutul în viaţa sexuală”, arată iniţiatorii studiului.

Cele mai recente date (2011) arată că 67,8% dintre tineri au utilizat un prezervativ la primul contact sexual, principalele motive pentru care apelează la această metodă de protecţie fiind evitarea sarcinii (invocată de 70,3%), prevenirea unei infecţii cu transmitere sexuală (49,9%), neîncredere în partener (18%) şi dorinţa partenerului (4,3%).

În acelaşi timp, tinerii care nu au folosit prezervativul justifică acest comportament prin faptul că acel contact sexual a fost neprevăzut (36%) sau prin încrederea în partener (28%).

Cele mai recente date arată că trei sferturi dintre tineri au avut contact sexual cu un singur partener, în ultimele trei luni.

“Îngrijorător este că doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ în timpul acestor contacte”, mai spun iniţiatorii studiului.

Potrivit sursei citate, în 2009, la nivel european, 28% dintre tineri nu au vorbit cu primul lor partener sexual despre contracepţie, înainte de a avea raporturi sexuale pentru prima oară. Acest procent creşte la 35% când vine vorba de partenerul sau partenera curent(ă).

Dintre cei care nu au discutat cu partenerul(a), 16% au declarat că sunt prea “stânjeniţi” şi alţi 16% au presupus că partenerii se ocupaseră de contracepţie.

În prezent, trei sferturi dintre tinerii români au declarat că au discutat cu partenerul despre folosirea prezervativului, iar aproape jumătate dintre ei (47,4%) spun că a existat cel puţin un caz în care partenerul a cerut folosirea prezervativului. Dintre respondenţii cărora li s-a solicitat asta, 18,2% au refuzat să folosească prezervativul.

Last5
Postat de Candidaeduarda pe 10-12-2014 la ora 07:15:48

Wow! Great to find a post with such a clear mesasge!Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Campania Îndrăznește să fii mare, seria 5

Dragii noștri,

În caz că le-ați ratat, mai jos aveți link-urile către pozele din seria V, Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!”, Costinești 2012:
Citeste mai mult
Articol
Despre testare

Testare?
Testarea se realizează prin intermediul unor proceduri specifice, adică testele ELISA și Western Blot. Acestea nu pot repera virusul, însă găsesc anticorpii produși de organism pentru a lupta cu virusul. În lipsa virusului, anticorpii nu există. Drept urmare, identificarea lor înseamnă că este prezent și virusul.
Citeste mai mult
Articol
Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tinerilor, în data de 12 august 2012, Fundația Tineri pentru Tineri (TpT) va implica peste 300 de voluntari în acțiuni de informare și încurajare a celor de aceeași vârstă să se implice activ în problemele comunității din care fac parte. Citeste mai mult
Articol
Povestea unei sarcini

Dragi tineri,

A avea un copil este unul dintre lucrurile care aduce acea bucurie ”pe care nu o poți exprima în cuvinte”. Însă acest lucru se întâmplă doar în momentul în care sarcina este dorită, nu atunci când este rezultatul unui accident.

Citeste mai mult
Articol
Corpul nostru, bunul nostru

Dragi tineri,

Corpul omului este bunul cel mai de preţ pe care acesta îl are. Din simplul motiv că acesta este singurul lucru de care omul dispune cum doreşte, este unic responsabil de starea şi buna lui funcţionare.

Aceste lucruri se aplică pentru persoanele obişnuite, care nu au nevoi speciale. Aşa cum este de altfel, marea masă a populaţiei. Din care probabil, faceţi şi voi parte.