Mituri urbane la Festivalul ”Femei pe Mătăsari” 2014
Postat de Tineri pentru Tineri pe 08-06-2014 la ora 10:02:38

Când vorbim despre femeie este dificil să alegi cele mai potrivite cuvinte în descrierea ei,  a rolului pe care ea îl îndeplinește și a percepției ei în societate. Apariția ei, încă de la începuturile omenirii, a luat diverse forme și a evoluat din multe perspective, femeia simbol al fertilității și prosperității, femeia zeiță și împărăteasă,  femeia sub anonimat, femeia mamă și fiică, femeia ca scânteie a evoluției, dar și femeia supusă abuzurilor și discriminării.

Statutul femeii variază de la o societate la alta și este perceput în funcție de valorile  fiecăruia însă, în mod sigur, putem vorbi în zilele  noastre despre femeie ca având o poziție de egalitate față de bărbat, recunoscută în mod oficial în urma unor eforturi consistente de  modificare a constituției, care au avut succes în secolul XX. Chiar și în urma acestor eforturi, întâlnim des forme de abuz și discriminare asupra femeilor, iar în societate se resimte o nevoie mare în educarea oamenilor cu privire la rolul femeii și echitatea de gen.

Această misiune este integrată în programele pe care Fundația Tineri pentru Tineri le derulează și unește eforturile la nivel național de a oferi o înțelegere mai mare asupra lumii și asupra rolurilor sociale pe care fiecare dintre noi le îndeplinește.

În cadrul Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari” (7-8 iunie 2014), voluntarii Tineri pentru Tineri au interacționat cu peste 700 de vizitatori, care au beneficiat de informații, prezervative și numeroase premii. Aceștia au avut ocazia să exploreze atitudini legate de echitatea de gen, egalitatea de șanse și să fie informați în adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual, mai ales din perspectivă reproductivă și a sexualității.

Discutând despre prejudecățile și stereotipurile de gen, voluntarii au avut ocazia să ia pulsul tinerilor vizitatori cu privire la cum percep aceștia femeia în societate sau ce rol îndeplinesc femeile în viața bărbatului. Concluzia nu a fost direcționată, iar discuția se finaliza în momentul în care aceștia conștientizau că o astfel de percepție vine din convingerile proprii, iar dacă există prejudecăți, acestea sunt trecute prin propriul filtru de valori.

Cel mai des întâlnit stereotip a fost referitor la folosirea contracepției de către femei, acesta fiind încă un subiect tabu. „Femeile care au un prezervativ în geantă sunt percepute ca femei cu moravuri ușoare” a fost o afirmație pe care mulți beneficiari o aprobau, deși recunoșteau că folosirea prezervativului este responsabilitatea fiecăruia, indiferent de gen.

Prezent la standul Tineri pentru Tineri a fost și Durex, printr-un parteneriat dedicat evenimentului „Femei pe Mătăsari”, care a oferit ocazia scoaterii de sub tabu a prezervativului și folosirea acestuia. De la testarea abilităților de punere a prezervativului pe întuneric, până la folosirea acestuia în alt scop decât cel contraceptiv, beneficiarii au avut ocazia să se familiarizeze cu acesta și să conștientizeze importanța acestuia în obținerea momentelor sigure și plăcute.

Tineri pentru Tineri s-a bucurat că a reușit și de data aceasta să provoace prejudecățile existente și să contribuie la o percepție mai deschisă asupra femeii, activitate care nu va înceta până când societatea nu va deveni un loc mai bun pentru dezvoltarea indivizilor săi.

Last5
Postat de Khanh pe 10-12-2014 la ora 07:45:08

Does your blog have a contact page? I'm hainvg a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Stigma și discriminarea

Stigma și discriminarea
A discuta despre prevenirea infecției cu HIV presupune a lua în considerare și nevoile persoanelor infectate. Una dintre aceste nevoi se referă la eliminarea stigmei și discriminării pe bază de statut de sănătate.

De ce? Pentru că oricare dintre noi, atunci când simte că este posibil să fie exclus din grup pe un anumit motiv, va avea tendința de a ascunde motivul temerilor. La fel se întâmplă și cu persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA. Și acesta este un drept protejat de lege.
Citeste mai mult
Articol
Mituri urbane la Festivalul ”Femei pe Mătăsari” 2014

Când vorbim despre femeie este dificil să alegi cele mai potrivite cuvinte în descrierea ei,  a rolului pe care ea îl îndeplinește și a percepției ei în societate. Apariția ei, încă de la începuturile omenirii, a luat diverse forme și a evoluat din multe perspective, femeia simbol al fertilității și prosperității, femeia zeiță și împărăteasă,  femeia sub anonimat, femeia mamă și fiică, femeia ca scânteie a evoluției, dar și femeia supusă abuzurilor și discriminării. Citeste mai mult
Articol
Sarcină și parentalitate

Dragi tineri,

La vârsta adolescenței, sarcina pare a fi un subiect îndepărtat. Este posibil să nu vă fi gândit că vi s-ar putea întâmpla și probabil să nu vă doriți acest lucru acum. În această perioadă, în care vă planificați viața, vedeți – în viitorul îndepărtat – o familie, copii, nepoți etc. Vă gândiți că atunci când veți avea viitorul asigurat, veți fi maturi și veți fi împreună cu partenerul/partenera ideal/ideală; când veți avea casă, mașină, bani; când veți considera că v-ați distrat suficient și ați călătorit peste tot, atunci va fi momentul potrivit pentru a avea un copil, poate doi. Și, de obicei, proiectați aceste lucruri pentru vârsta de 27 de ani.

Citeste mai mult
Articol
Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tinerilor, în data de 12 august 2012, Fundația Tineri pentru Tineri (TpT) va implica peste 300 de voluntari în acțiuni de informare și încurajare a celor de aceeași vârstă să se implice activ în problemele comunității din care fac parte. Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Teleorman

Teleorman, mult succes!