Sarcina prin viziunea unei adolescente responsabile
Postat de Tineri pentru Tineri pe 03-10-2012 la ora 06:20:32

 Încă nu ți-a venit menstruația, te uiți în calendar, numeri zilele și începi să devii din ce în ce mai panicată…  Probabil te gândești “asta nu mi se poate întâmpla TOCMAI mie”, de aceea este normal ca prima ta reacție să fie negarea.

Fie că ai făcut sex neprotejat cu un prieten stabil, fie că ai avut un contact sexual neprotejat întâmplător, fie că ai calculat greșit zilele fertile sau că ai avut ghinion și s-a rupt prezervativul, e de domeniul trecutului, nu-ți mai bate capul cu asta!

Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să te stresezi și să nu poți mânca din cauza asta. Asta nu ar ajuta în niciun caz menstruația să apară, ba din contră, așa că nu dispera!

Testul de sarcină

În loc să te gândești la toate lucrurile ce s-ar putea întâmpla și să te stresezi inutil, mai bine du-te la farmacie și cumpără un test de sarcină.

Acesta se face în mod obișnuit pe baza câtorva picături de urină, la 7-10 zile de la contactul sexual. Dacă banda pe care ai picurat urina detectează hormonul sarcinii, atunci îți vor apărea două linii roșii, ceea ce înseamnă că testul este pozitiv iar tu ești însărcinată. Dacă pe test va apărea doar o linie, atunci testul este negativ, iar tu nu ești însărcinată.

În acest caz, poți răsufla liniștită și poți lua această întâmplare drept învățătură de minte pentru ca tu și partenerul tău să conștientizați urmările acțiunilor voastre și să începeți să fiți mai responsabili. Dacă menstruația continuă să întârzie, este totuși indicat să mergi la un cabinet pentru a afla cauza și pentru a te asigura că totul este în regulă.

Decizia

Dacă însă testul este pozitiv, gândește-te câteva zile și decide împreună cu partenerul tău ce ați dori să se întâmple cu această sarcină.

Un copil este o responsabilitate imensă, iar atunci când iei o decizie ar trebui să iei în considerare atât situația ta materială, planurile de viitor și planurile de studiu, cât și maturitatea psihicului tău pentru a deveni mamică.

Vorbește cu un adult

Dacă în cazul în care ai luat o notă mică sau te-ai despărțit de iubitul tău, cea mai bună prietenă este în măsură să îți dea sfaturi și să te ajute să găsești o soluție, de data aceasta este însă indicat să vorbești cu cineva matur, cel mai bine cu mama (sau ambii tăi părinți). Ai fi surprinsă să vezi cât de înțelegătoare poate fi mama ta în această situație. Deși este cel mai indicat să porți această discuție cu ea, dacă totuși nu ai curajul să îi povestești ei, poți să vorbești cu un specialist sau cu cineva despre care știi că ți-ar putea da sfaturi pe măsură.

Vizita la ginecolog

Este foarte important să mergi la ginecolog de îndată ce ai luat o decizie, sau chiar pentru a afla mai multe informații care te-ar ajuta să iei cea mai bună decizie.

Înainte să iei decizia de a avea o întrerupere de sarcină, trebuie să știi că există multe alte opțiuni pentru copilul tău. Unele dintre acestea sunt adopția și instituționalizarea, astfel încât poți decide să păstrezi sarcina, iar dacă suportul material nu este suficient sau apar alte impedimente, îți poți încredința copilul unor oameni dornici de a avea unul, capabili de a-i oferi un trai decent, sau îl poți încredința, de asemenea, unui centru pentru copii, având astfel posibilitatea de a-l lua înapoi atunci când vei fi pregătită să ai grijă de el.

Ai grija însă, în cazul în care ai decis să faci un avort, să mergi la un medic specializat. Nu te lăsa pe mâna altcuiva care “a mai făcut asta” prin cine știe ce metode băbești.

Important este să ajungi cât mai repede cu putință la un ginecolog care să îți explice totul despre această intervenție, iar dacă nu vrei ca părinții tăi să afle despre asta, nu îți face griji, doctorul este obligat să păstreze confidențialitatea (dacă ai peste 16 ani, inclusiv).

Fii conștientă de consecințele unei întreruperi de sarcină, pentru că un avort poate avea un impact puternic atât asupra psihicului tău, cât și asupra sănătății tale: depresie, traume, hemoragii sau perforarea uterului, infertilitate temporară sau parțială, posibile viitoare sarcini extrauterine, creșterea riscului de placenta praevia (o inserție anormală a placentei) la următoarea sarcină și alte complicații postoperatorii. Și ține minte, avortul este legal doar până în a 12-a săptămână a sarcinii. Dupa aceea, acesta poate pune în pericol viața mamei.

Informează-te, sfătuiește-te cu părinții tăi și fii sigură că ai ales cea mai bună variantă PENTRU TINE, înainte să iei o decizie finală. Oricare ar fi aceasta, ține capul sus!

Autor: Alexandra Dumitru

Last5

Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Despre ITS

Dragi tineri, 

Am creat acest material pentru că fiecare persoană are dreptul la sănătate, inclusiv sănătatea reproducerii, acest drept fiind unul fundamental.

Aplicarea comportamentelor preventive vă ajută să vă bucuraţi de o viaţă sexuală satisfăcătoare, din perspectiva sănătăţii voastre, cel puţin.

Poate că nu vă sună bine „comportamente preventive”. Dar e foarte simplu: Citeste mai mult
Articol
Sistemul reproducător feminin

 Sistemul reproducător feminin intern

• Vagin - Vaginul este un conduct musculo-membranos ce se întinde între colul uterin şi vulvă.

• Colul uterin (cervix) - Deschidere a uterului, proeminentă în partea superioară a vaginului.
Citeste mai mult
Articol
Știați că...

• Un bărbat poate produce spermatozoizi pe tot parcursul vieţii sale, spre deosebire de femeie care se naşte cu un număr fix de ovule.

• Spermatozoizii sunt celule sexuale masculine, foarte mici, care nu se văd decât la microscop, în formă de mormoloc, care se pot deplasa datorită mişcărilor de răsucire a cozilor lor; producerea lor începe, de obicei, la vârsta de 12 – 14 ani; numărul total eliminat la o ejaculare este cuprins între 200 şi 500 de milioane.

• Durata de viață a unui spermatozoid este de aproximativ 7 zile de la contactul sexual. Citeste mai mult
Articol
Universități din peste 16 țări sosesc la București

Peste 100 de universități internaționale din Europa, SUA și Asia îi așteaptă pe elevi, studenți, părinți și profesori pe 15-16 martie la Sala Palatului din București pentru a descoperi cum pot urma un program de licență, master sau MBA în străinătate. Citeste mai mult
Articol
9 mai sau alterego-ul europenilor

Motto -“"Viitorul începe de acum, nu de mâine". 

Vorbim despre o zi cu o valoare și o dimensiune ce se răsfrânge asupra fiecărei națiuni care se află sub egida “In varietate Concordia”.