Sistemul reproducător masculin
Postat de Tineri pentru Tineri pe 03-10-2012 la ora 06:00:08

 Sistemul reproducător masculin
• Testicule - Două glande localizate în scrot; produc şi depozitează spermatozoizii, începând cu pubertatea şi produc hormonul sexual masculin numit testosteron. Au nevoie de o temperatură mai mică cu un grad decât temperatura organismului pentru a produce spermatozoizi.

• Scrot - Înveliş în formă de sac, localizat dedesubtul penisului care conţine testiculele și le protejează; controlează temperatura necesară producerii şi supravieţuirii spermatozoizilor.

• Spermatozoidul - Celula sexuală masculină, este produs la nivelul testiculelor şi este depozitat până în momentul ejaculării în epididim.

• Epididim - Mic corp alungit, care face legătura dintre testicul şi ductul deferent, cu rol de transport, depozitare și hrănire a spermatozoizilor.

• Duct deferent - Cale pentru transportul spermatozoizilor care se întinde de la testicule şi se uneşte cu uretra. Este canalul în care spermatozoizii se întâlnesc cu lichidul seminal şi se formează sperma.

• Vezicule seminale - Sunt glande aflate în aproprierea vezicii urinare, secretă un lichid gros care reprezintă aproximativ 60% din lichidul seminal.

• Glandele lui Cowper - Două glande mici ce secretă un lichid care este eliminat din penis, prin uretră, imediat după erecţie; acest lichid poate conţine spermatozoizi și nu poate fi controlat. Are rolul de a neutraliza mediul acid lăsat de urină în uretră.

• Penis - Este organul sexual masculin, conţine mici săculeţi numiţi corpi cavernoşi, care se umplu cu sânge atunci când bărbatul este excitat şi penisul intră în erecţie (se întăreşte). Penisul este traversat de un canal numit uretră.

Dar cum funcționează de fapt?
Spermatozoizii pornesc pe ductul deferent pentru a ajunge în zona veziculelor seminale şi a prostatei, unde se produce lichidul spermatic (seminal). Astfel, se produce sperma, din îmbinarea spermatozoizilor cu lichidul seminal. Acest lichid are rolul de a proteja spermatozoizii prin mediile în care aceştia trec pentru a ajunge la ovul.

După formarea spermei, aceasta este eliberată prin uretră, în timpul ejacuării. Uretra este şi canalul de eliminare pentru urină. Odată trecută urina pe uretră rămâne un mediu acid, nefavorabil trecerii spermei, care este o bază (reacţia dintre un acid şi o bază este de neutralizare). Aici intervine rolul glandei lui Cowper care produce aşa numita “picătura plăcerii”, un lichid în cantitate mică, ce este eliberat în timpul erecţiei, înainte de ejaculare şi are rolul de a curăţa uretra. Această secreție nu poate fi controlată şi nici simţită de către bărbat.

Last5
Postat de Khoirudin pe 10-12-2014 la ora 11:29:21

Gradinita Karin `s Kids din Bucuresti, zona Piata Domenii a fost aleasa norasta dupa lungi cautari. Am vizitat multe gradinite si m-am oprit la asta pentru ca pe deoparte este intradevar dotata - s...Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Istoria prezervativului

Istoria prezervativului
V-ați gândit vreodată cum ar fi fost dacă prezervativul nu ar fi fost inventat? Cât de ușor s-ar fi trasmis atâtea infecții și câte sarcini nedorite ar fi fost? Citeste mai mult
Articol
Ce este prezervativul

 Prezervativul este:
- o metodă contraceptivă de barieră, adică împiedică contactul spermatozoizilor cu ovulul; Citeste mai mult
Articol
Dezvoltarea și adolescența

Pubertatea și adolescența

Pubertatea este perioada din viaţa noastră care face trecerea de la copilărie către adolescenţă şi este caracterizată printr-o serie de schimbări, ce apar aproximativ în perioada de vârstă 10-14 ani.

La băieți: Citeste mai mult
Articol
Sigur prietena mea folosește metode contraceptive!

Mitul săptămânii este:

Sigur prietena mea folosește metode contraceptive! Doar nu vrea să rămână însărcinată. 

Băieți, așa este? Fetelor, ce credeți?
Citeste mai mult
Articol
110 voluntari pentru un Costinești mai responsabil

Peste 50.000 de tineri au fost informați și au primit prezervative și premii