Despre HIV. De la lume adunate.
Postat de Tineri pentru Tineri pe 03-10-2012 la ora 05:55:57

HIV se ia prin sărut.
Nu. Saliva este unul dintre fluidele corporale în care virusul se află într-o cantitate nesemnificativă. Dacă partenerii nu au răni în gură care să favorizeze schimbul de sânge, nu există risc de transmitere a virusului HIV.

HIV se transmite prin îmbrăţişăre.
Fals. HIV nu se transmite decât prin schimbul unor anumite fluide corporale care conțin o cantitate minim infectantă de virus: sânge, secreţii vaginale, spermă, lapte matern. Niciodată nu se transmite:
- prin îmbrăţişări;
- prin strângere de mână;
- prin atingere;
- prin folosirea în comun a cănilor, farfuriilor, tacâmurilor, prosoapelor sau a hainelor;
- de pe clanţele uşilor, scaune de WC;
- din piscină;
- prin ciupituri de ţânţari.

HIV se transmite prin sex oral.
Da. HIV se transmite prin orice formă de contact sexual: vaginal, oral sau anal. Numai prezervativul sau folia pentru sex oral (dental dam) te pot proteja, aşa că foloseşte-le la fiecare contact sexual.

Numai homosexualii au SIDA.
Nu. HIV/SIDA poate să afecteze pe oricine, indiferent de orientarea sexuală, vârstă, sex sau nivel de educaţie. În România, peste trei sferturi din noile îmbolnăviri au loc prin relaţii heterosexuale, adică între un bărbat şi o femeie.

Pot să-mi dau seama când cineva este seropozitiv.
Nu. Nici un medic nu își poate da seama fără un test efectuat. O persoană seropozitivă nu se distinge prin nimic faţă de una seronegativă şi poate să nu ştie că este seropozitivă. Multe dintre persoanele infectate nu au nici un simptom. Altele urmează un tratament şi duc o viaţă obișnuită. În cazul HIV/SIDA, nu ochii, ci doar un prezervativ te poate proteja.

Dacă ești infectat cu HIV mori repede.
Fals. Pacienţii cu HIV pot avea o viaţă lungă. Schemele de tratament disponibile astăzi fac posibil ca persoanele seropozitive să ducă o viaţă la fel de productivă şi împlinită precum cele seronegative. Acest tratament nu vindecă, ci ajută sistemul imunitar să reziste virusului cât mai mult timp posibil.

Persoanele HIV+ pot avea copii sănătoși.
Persoanele seropozitive pot avea şi au copii sănătoşi atâta vreme cât părinții au grijă de copil. Dacă mama este infectată, ea trebuie să urmeze tratamentul antiretroviral recomandat de medic pe perioada sarcinii şi a naşterii. Nașterea se va face prin cezariană pentru a se evita contactul cu sângele. Ulterior, mama nu are voie să alăpteze copilul.

Nu putem fi împreună pentru că are HIV.
În întreaga lume şi în România există nenumărate cupluri serodiscordante (în care unul dintre parteneri este seropozitiv şi unul nu) care au o viaţă de cuplu împlinită. Dacă partenerul seropozitiv urmează tratamentul medicamentos recomandat de medic, cuplul foloseşte de fiecare dată prezervativul şi sunt efectuate controale medicale periodice, riscul de transmitere a virusului este eliminat.

Am făcut sex neprotejat, dar nu am rămas însărcinată, deci nu am cum să fi luat HIV.
Procesul de fecundare a ovulului nu are legătură cu transmiterea virusului. Virusul se ia prin schimbul de fluide corporale: secreţii vaginale şi spermă, care se poate preveni prin folosirea prezervativului.

Nu pot avea sifilis şi HIV în acelaşi timp.
Poţi avea oricâte infecţii cu transmitere sexuală în acelaşi timp. Mai mult, existenţa unei infecţii va favoriza intrarea altora, prin faptul că zona organelor genitale va fi mai expusă fluidelor infectate.

De reținut!

- Orice tip de contact sexual neprotejat este potențial infectant.

- Este suficient un singur contact sexual neprotejat, cu o persoană infectată, pentru a contacta virusul.

- Este suficient ca o persoană să utilizeze o singură dată droguri injectabile, într-un grup în care se utilizează același ac/seringă și există o persoană infectată, pentru ca virusul HIV să se transmită.

- Existența altor infecții cu transmitere sexuală în organism favorizează infectarea cu HIV, prin faptul că există deja „portițe″ formate (leziuni, răni), iar sistemul imunitar este deja slăbit.

- Este imposibil să știi dacă o persoană este infectată sau nu, pentru că nu se vede. Simptomatologia apare când deja imunitatea organismului este distrusă și atunci se manifestă SIDA. Oricine se expune (cu sau fără bună știință) poate să se infecteze cu HIV.

- Până în prezent, nu s-a descoperit un tratament care să vindece infecția cu HIV.

Last5
Postat de Safriani pe 10-12-2014 la ora 10:46:00

I'm imrsesped. You've really raised the bar with that.Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Vine vara - Îndrăznește să fii mare la mare!

 Dragii noștrii, vara ne-a ajuns din urmă! Bineînțeles, noi suntem pregătiți să o luăm în primire, cu peste 100 de voluntari ce vor fi mobilizați la Costinești. Ei sunt pregătiți cu informații, jocuri, materiale noi-nouțe și multe altele, toate pentru a vă ajuta pe voi să îndrăzniți să fiți mari! Vom fi ușor de observat pe plajă, unde vom avea activități dimineața și seara, și dacă știți să ne răspundeți corect la întrebări, avem și premii supriză! (indiciu: au legătură cu apa:D)
Citeste mai mult
Articol
EVRICA - Educaţie pentru Viaţă şi Responsabilizare Individuală prin programe de Cetăţenie Activă pentru tinerii din România

Perioada de desfăşurare: 2010-2013

Finanţat de: Fondul Social European prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”

Citeste mai mult
Articol
Despre HIV. De la lume adunate.

HIV se ia prin sărut.
Nu. Saliva este unul dintre fluidele corporale în care virusul se află într-o cantitate nesemnificativă. Dacă partenerii nu au răni în gură care să favorizeze schimbul de sânge, nu există risc de transmitere a virusului HIV. Citeste mai mult
Articol
Campania Îndrăznește să fii mare, seria 2

Dragii noștri,


În caz că le-ați ratat, mai jos aveți link-urile către pozele din seria II, Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!”, Costinești 2012:
Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Brăila

Brăila, mult succes!