Dacă ești informat nu ai de ce să te temi
Postat de Tineri pentru Tineri pe 03-10-2012 la ora 05:59:19

Dragi tineri,

Un studiu realizat de ONU ne-a arătat că peste 98% din populația globului consideră HIV/SIDA ca fiind un subiect important. Mai mult de jumătate dintre voi ați luat contact cu cel puțin o campanie de prevenire HIV/SIDA în ultimul an dar, din diverse motive, preferați să vă gândiți că nu vi se poate întâmpla vouă, că voi nu sunteți expuși. Evident, apare întrebarea: Ce faceți pentru a nu fi expuși?

În regulă, sperăm să fie așa. Cu toate acestea, au trecut aproximativ 20 de ani de când HIV/SIDA este un subiect central al campaniilor de promovare a sănătății în România, dar numărul noilor cazuri de infectare crește în fiecare an, puțin câte puțin.

Ne veți întreba de ce se întâmplă acest lucru, iar răspunsul nu este simplu. Atâta timp cât eforturile de prevenire nu sunt constante, nu ajung la fiecare persoană, iar discuțiile cu părinții, partenerii, medicii, profesorii etc. sunt plasate în zona tabu, lucrurile nu se pot schimba.

Și mai e ceva, teama. HIV/SIDA nu se vede, iar oamenii se tem de ceea ce nu văd/aud/miros/simt. Astfel, uneori, e mai confortabil să nu te gândești sau să nu discuți despre temerile tale.

Noi vă spunem că de HIV/SIDA nu trebuie să vă temeți. Da, este un pericol, dar cât timp știți cum să vă protejați și cât timp faceți lucrurile care vă protejează pe voi, nu vi se poate întâmpla nimic.

Am creat acest material pentru a vă ajuta să luați decizii informate în ceea ce priveşte expunerea la infecţia cu HIV.

Cu drag,
Tot niște tineri

Last5
Postat de Maximo pe 10-12-2014 la ora 07:58:18

StormchaserReally how do you know for sure that you gave it to her and she did not already have it from ateohnr relationship?HIV is just ateohnr disease that tries to wreak lives an bring on havoc to all involved. You can feel bad all you want, but will not change her life or yours. My suggestion is that you both pick yourself up from here to move on in life and enjoy life as much as you can. All of us have no guarantees in life or even a tomorrow whether we are healthy or not.Keep God in your life and learn what He has to say about it.This is the spiritual food that you need to survive when all seems hopelessly lost and doomed.Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Ce este prezervativul

 Prezervativul este:
- o metodă contraceptivă de barieră, adică împiedică contactul spermatozoizilor cu ovulul; Citeste mai mult
Articol
Povestea unei sarcini

Dragi tineri,

A avea un copil este unul dintre lucrurile care aduce acea bucurie ”pe care nu o poți exprima în cuvinte”. Însă acest lucru se întâmplă doar în momentul în care sarcina este dorită, nu atunci când este rezultatul unui accident.

Citeste mai mult
Articol
Implicare activă și valori

Dragi tineri,

Auzim des mesaje ca: ”Trebuie să se rezolve…!”, ”O să se facă…!”, ”S-a rezolvat…!”. Ne aducem aminte din gramatică de faptul că aceste mesaje sunt compuse la diateza pasivă. Ceea ce unii dintre voi ați remarcat deja este faptul că această formă de exprimare nu contribuie într-o manieră constructivă la o acțiune; ne transmite informații despre pașii care urmează să fie făcuți, însă nu ne spune cine îi va face, sau când urmează să se întâmple lucrul respectiv. În acest context, în mod automat, nu există o persoană responsabilă de acțiune, deci nu o va face nimeni.

Citeste mai mult
Articol
Ce este HIV

Ce este HIV?
HIV este virusul imunodeficienței umane (en. Human Imunodeficiency Virus). Cu alte cuvinte, este un virus care atacă sistemul imunitar al omului, făcându-l incapabil să se mai lupte cu bolile.

Cum se transmite?
Citeste mai mult
Articol
Contracepție

Dragi tineri,

Am creat acest material pentru că fiecare persoană are dreptul la sănătate, inclusiv sănătatea reproducerii, acest drept fiind unul fundamental.

Planificarea familială vă ajută să alegeţi momentul potrivit pentru a avea copii, precum şi numărul lor. Folosirea unei metode contraceptive vă oferă această libertate.

Prin accesarea serviciilor de planificare familială, aveţi o serie de drepturi: