Educație pentru Viața de Familie - nominalizat la Gala Societății Civile 2012
Postat de Tineri pentru Tineri pe 10-04-2012 la ora 06:26:20

Și anul acesta, Fundația Tineri pentru Tineri este nominalizată la Gala Societății Civile cu programul deja consacrat, dedicat tinerilor din România, „Educație pentru Viața de Familie”, pe scurt EVF. De data aceasta, programul este inclus în proiectul EVRICA, Educație pentru Viață și Responsabilizare prin Programe de Cetățenie Activă pentru Tinerii din România, ID 56656. Pentru că ne-a plăcut să câștigăm în fiecare an, sperăm că și acum programul va primi premiul care i se cuvine: I. Programul are informații și activități noi, actualizate în conformitate cu viața tinerilor din România, cu nevoile și dorințele lor.

Gala Societății Civile împlinește și ea anul acesta 10 ani și 176 de proiecte și programe au fost înscrise, evaluarea lor făcându-se în perioada 26 martie – 30 aprilie 2012.

Fundația Tineri pentru Tineri este nominalizată la categoria D – Programe și va fi evaluată de un juriu format din: Sorina Ioniță, Vintilă Mihăilescu, Mircea Mocanu, Codrin Teodor Scutaru, Ionuț Sibian, Luciana Simona Velea.

„Educație pentru Viața de Familie” (EVF) este programul tradițional al Fundației Tineri pentru Tineri. Acesta a început în 1993 și a devenit singurul program care se poate derula pe parcursul unui întreg semestru de școală.

Programul a beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul mai multor instituții și agenții inernaționale care i-au recunoscut valoarea și importanța menținerii lui.

Din 2001, „Educație pentru Viața de Familie” a devenit parte componentă a Programului Național de Educație pentru Sănătate în Școala Românească, iar metodologia și informațiile au fost transpuse în conținuturile tematice de sănătatea reproducerii și a familiei.

Începând cu anul 2007, anul integrării României în Uniunea Europeană, strategia de menținere a inclus orientarea spre instrumentele structurale. Astfel, în perioada 2010 – 2013, programul își continuă derularea cu sprijinul și cofinanțarea Fondului Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul proiectului strategic EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin Programe de Cetățenie Activă pentru Tinerii din România.

În paralel, proiectul continuă dezvoltarea de modele de bună-practică prin colaborarea dintre echipele de educatori între egali și cadrele didactice, consilierii educativi și consilierii psihopedagogi prin echipe multidisciplinare de implementare a programului la nivelul unităților școlare din 15 județe: Botoșani, Brașov, Brăila, București, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Teleorman, Tulcea, Timiș, Vaslui.

Proiectul dezvoltă și diversifică oferta educațională, iar implicarea elevilor ca educatori între egali determină creșterea responsabilității individuale. Adoptarea unui comportament responsabil și implicarea în viața comunității are efecte pozitive, în plan social, pe termen lung și impact în educație, sănătate, protejarea mediului și dezvoltare economică.

Îndrăznim din nou să fim MARI!

Mai multe detalii aici.

Last5
Postat de Salamat pe 10-12-2014 la ora 09:19:15

Your hoentsy is like a beaconLast5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
2% pentru tineri

Ce este 2%?

Mecanismul 2% ajută contribuabilii (persoane fizice) să direcţioneze o parte din impozitul pe care îl plătesc statului spre un ONG.

Citeste mai mult
Articol
Sarcină și parentalitate

Dragi tineri,

La vârsta adolescenței, sarcina pare a fi un subiect îndepărtat. Este posibil să nu vă fi gândit că vi s-ar putea întâmpla și probabil să nu vă doriți acest lucru acum. În această perioadă, în care vă planificați viața, vedeți – în viitorul îndepărtat – o familie, copii, nepoți etc. Vă gândiți că atunci când veți avea viitorul asigurat, veți fi maturi și veți fi împreună cu partenerul/partenera ideal/ideală; când veți avea casă, mașină, bani; când veți considera că v-ați distrat suficient și ați călătorit peste tot, atunci va fi momentul potrivit pentru a avea un copil, poate doi. Și, de obicei, proiectați aceste lucruri pentru vârsta de 27 de ani.

Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Brăila

Brăila, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Ce este prezervativul

 Prezervativul este:
- o metodă contraceptivă de barieră, adică împiedică contactul spermatozoizilor cu ovulul; Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Brașov

Brașov, mult succes!