Istoria prezervativului
Postat de Tineri pentru Tineri pe 03-10-2012 la ora 06:27:07

Istoria prezervativului
V-ați gândit vreodată cum ar fi fost dacă prezervativul nu ar fi fost inventat? Cât de ușor s-ar fi trasmis atâtea infecții și câte sarcini nedorite ar fi fost?

Doar că, acum mulți ani, chiar dacă îl foloseau ca accesoriu în ritualuri de împerechere, oamenii au descoperit prezervativul.

Cuvântul "condom" (prezervativ-în limba engleză) se pare că provine din latinescul "condus" care înseamnă recipient. O altă explicaţie ar putea fi aceea că primul prezervativ confecţionat din intestine de animale a fost inventat de un medic militar britanic, colonelul Quondam, în jurul anului 1645, iar denumirea ar fi fost derivată din numele lui. Se spune că acesta era medicul personal al regelui Charles al II-lea şi a găsit pentru acesta trucul care îl ajuta să prevină naşterea multor copii nelegitimi.

În Egiptul Antic, era folosită o teacă de pânză pentru protecţia împotriva înţepăturilor de insecte şi a bolilor tropicale. Chinezii au încercat să se ferească de infecţii folosind o hârtie de mătase înmuiată în ulei pentru a-şi acoperi penisul, iar japonezii aveau la îndemână două tipuri de prezervative: "Kawagata" sau "Kyotai" care erau confecţionate din piele subţire şi "Kabutogata" confecţionată din carapace de ţestoasă sau coarnele animalelor. Romanii foloseau tampoane înmuiate într-o soluţie făcută din plante şi prezervative confecţionate din vezică de capră.

Nu se ştie cu exactitate cine a inventat prezervativul, însă există certitudinea că el a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Există dovezi scrise precum "Marchizul de Sade" sau jurnalul lui James Booswell, despre care se spune că ar fi avut două fobii în viaţă: duelurile şi maladiile venerice. De altfel, nici Casanova, romanticul amorez, nu a stat departe de acestă invenţie, el folosind prezervativul pe care îl numea "redingotă englezească", pentru a se proteja de... procese de paternitate, dar şi de infecţii şi boli nedorite.

Primele prezervative din latex au apărut în anul 1870, odată cu vulcanizarea cauciucurilor. Dacă la început aveau o urmă de matriță pe margine, prezervativele au fost perfecționate mai târziu prin folosirea unei matrițe din sticlă pentru a elimina și acest inconvenient.

În anii ’20, Frederick Killian a început fabricarea unor prezervative din latex. Acestea aveau avantajul de a rezista mai mult, de a fi mai subţiri şi de a nu avea nici un miros. Abia acest tip de prezervative s-a bucurat de un real succes pe piaţă.

Secolul XX a fost cel mai bun pentru această industrie, prezervativele au fost finisate, au apărut primii lubrifianți, iar la începutul anilor 1990 au apărut prezervativele din poliuretan.

Primele prezervative comercializate aveau ataşate următoarele instrucţiuni:
- folosiţi un prezervativ nou pentru fiecare act sexual în parte;
- puneţi prezervativul imediat ce erecţia se instalează, înainte de orice contact sexual;
- scoateţi prezervativul imediat după ejaculare, evitând scăparea lui din mână.

În prezent, la aceste instrucţiuni s-au mai adăugat alte câteva care oferă sfaturi despre cum se folosesc prezervativele din latex.

Last5
Postat de Karim pe 10-12-2014 la ora 07:38:02

Trebuie să lămuresc misterul o dată pretnu totdeauna (ceea ce nu eenseamnă că-i bătut een cuie, cine ştie ce pasiuni eencă nedescoperite mă aşteaptă după colţ).Plăcute: Araki (am acasă ditamai cărţoaia de speriat pudibonzii), M.M., Miyazaki, Aleksandr Orlov (Simples!), Starbucks (ah, această oază de uniformitate indiferent de meridian), Onitsuka Tiger (ăsta-i un must nou descoperit), Clint Eastwood (Dirty Harry! şi nu e nevoie să zic mai multe), Guiness şi Chuck Palahniuk (uuu! aaa! ochii peste cap!).Keb, cum să nu, abia aştept! Sper că nu stai doar ce2teva ore, eentre două trenuri, după cum ţi-e obiceiul!Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Povestea sucursalei Botoșani

Botoșani, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Vine vara - Îndrăznește să fii mare la mare!

 Dragii noștrii, vara ne-a ajuns din urmă! Bineînțeles, noi suntem pregătiți să o luăm în primire, cu peste 100 de voluntari ce vor fi mobilizați la Costinești. Ei sunt pregătiți cu informații, jocuri, materiale noi-nouțe și multe altele, toate pentru a vă ajuta pe voi să îndrăzniți să fiți mari! Vom fi ușor de observat pe plajă, unde vom avea activități dimineața și seara, și dacă știți să ne răspundeți corect la întrebări, avem și premii supriză! (indiciu: au legătură cu apa:D)
Citeste mai mult
Articol
Anatomie și fiziologie

Dragi tineri, 

Corpul omului este bunul cel mai de preţ pe care acesta îl are. Din simplul motiv că acesta este singurul lucru de care omul dispune cum doreşte, este unic responsabil de starea şi buna lui funcţionare. 


Citeste mai mult
Articol
HIV/SIDA

Dragi tineri,

Un studiu realizat de ONU ne-a arătat că peste 98% din populația globului consideră HIV/SIDA ca fiind un subiect important. Mai mult de jumătate dintre voi ați luat contact cu cel puțin o campanie de prevenire HIV/SIDA în ultimul an dar, din diverse motive, preferați să vă gândiți că nu vi se poate întâmpla vouă, că voi nu sunteți expuși. Evident, apare întrebarea: Ce faceți pentru a nu fi expuși?

Citeste mai mult
Articol
Zâmbește-i copilului din tine, îndrăznește!

Motto - “Copiii sunt ce mai valoroasă resursă a lumii și totodată cea mai valoroasă resursă a ei pentru viitor.” - J.F. Kenedy

Astăzi în România se serbează Ziua Copilului. Spun astăzi pentru că este într-adevăr o zi internațională, dar conform  tratatelor internaționale ea se sărbătorește la date diferite în mai multe state. Spre exemplu în Brazilia ea se sărbătorește la 12 octombrie, în Cuba în a treia duminică din luna iulie, în Japonia pe 5 mai, iar în Polonia, Republica Moldova și Bulgaria la 1 iunie.