Broșura pentru părinți
Postat de Tineri pentru Tineri pe 28-02-2013 la ora 03:30:19

Dragă părinte,

Am creat acest material pe care probabil că l-ai găsit pe undeva prin casă, cu scopul de a încuraja discuțiile între tine și copilul tău adolescent sau tânăr.

Probabil că vorbiţi despre şcoală, următoarea vacanţă, cum se înţelege cu colegii şi o multitudine de alte lucruri. Considerăm însă că este important să vorbiţi şi despre responsabilitatea în sexualitate. A lui, a copilului tău, care acum a crescut şi posibil să vrea să facă sex, dacă nu a făcut-o deja.

Este adevărat, nu va pleca prea curând de acasă (ultimele studii europene arată că tinerii români se mută din „casa părintească” după 27 de ani, în cazul fetelor, iar băieții după 30), dar nu te gândi că dacă staţi împreună, ştii ce face.

În România, în ultimii ani, dintre noile cazuri diagnosticate cu infecţia HIV, peste 50% se regăsesc în populaţia de tineri (15-29 ani), iar calea preponderentă de transmitere a virusului este cea prin contact sexual neprotejat.

Mai mult, în ceea ce priveşte fetele tinere (15-19 ani) s-au înregistrat 13.833 întreruperi de sarcină legale, ceea ce înseamnă aproximativ 9.2% din totalul avorturilor din 2008.

Acestea sunt lucruri îngrijorătoare, care ne preocupă şi la care copilul tău se poate expune. Dar şi tu poţi face ceva, astfel încât să reduci riscurile. În primul rând, să vorbeşti cu el despre responsabilitate în viaţa sexuală. Noi încercăm să te ajutăm, pentru că vrem să-l ajutăm mai ales pe el.

Cu consideraţie,

Tot nişte tineri (şi copii ai cuiva)

Descarcă de aici ”Broșura pentru părinți”

Last5

Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Stigma și discriminarea

Stigma și discriminarea
A discuta despre prevenirea infecției cu HIV presupune a lua în considerare și nevoile persoanelor infectate. Una dintre aceste nevoi se referă la eliminarea stigmei și discriminării pe bază de statut de sănătate.

De ce? Pentru că oricare dintre noi, atunci când simte că este posibil să fie exclus din grup pe un anumit motiv, va avea tendința de a ascunde motivul temerilor. La fel se întâmplă și cu persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA. Și acesta este un drept protejat de lege.
Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Brăila

Brăila, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Campania Îndrăznește să fii mare, seria 2

Dragii noștri,


În caz că le-ați ratat, mai jos aveți link-urile către pozele din seria II, Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!”, Costinești 2012:
Citeste mai mult
Articol
Campania Îndrăznește să fii mare, seria 3

 Dragii noștri,
În caz că le-ați ratat, mai jos aveți link-urile către pozele din seria III, Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!”, Costinești 2012:
Citeste mai mult
Articol
Anul acesta, Moșul a venit mai devreme și ne-a adus un premiu la Gala Voluntarilor

Anul acesta, Moșul a venit mai devreme și ne-a adus un premiu la Gala Voluntarilor