Comunicat de presă: De Ziua Mondială a Sănătății, ”Indrăznește să fii mare!”
Postat de Tineri pentru Tineri pe 11-04-2013 la ora 03:00:57

Tineri pentru Tineri își propune informarea a 1500 de tineri pe teme de sănătate 

Pe 7 aprilie 2012, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Fundația Tineri pentru Tineri organizează activități de informare a tinerilor în ceea ce privește comportamentele sănătoase și de prevenire, ca parte a campaniei ”Îndrăznește să fii mare!”. Activitățile sunt organizate în 15 județe din țară, cu ajutorul unei echipe de 450 de voluntari (aproximativ 30 de voluntari/județ) instruiți pentru a discuta cu tinerii despre comportamentele responsabile în sănătate.

Prin această serie de activități, Fundația Tineri pentru Tineri se alătură organizațiilor din întreaga lume care marchează Ziua Mondială a Sănătății, propunându-și ca, la finalul zilei, 1500 de tineri români să fie mai informați și mai atenți cu sănătatea lor.

Pe parcursul zilei, în parcurile și barurile din cele 15 județe, tinerii vor putea discuta cu voluntarii Fundației Tineri pentru Tineri despre lucrurile care ar putea avea efecte benefice asupra sănătății și vor fi motivați prin activități de tip non-formal să adopte comportamente responsabile, fiind urmărite teme precum infecții cu transmitere sexuală, HIV/SIDA, contracepție, sarcină și parentalitate, clarificarea valorilor și luarea deciziilor, anatomie și fiziologie, implicare activă și comunicare în sexualitate.

Activitatea de celebrare a zilei de 7 aprilie se desfășoară în cadrul proiectului „EVRICA - Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În fiecare an, în ziua de 7 aprilie, data la care s-a fondat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se serbează Ziua Mondiala a Sănătății. În anul 2013, tema campaniei este verificarea periodică a presiunii sângelui prin control medical. Astfel, adulții sunt îndemnați să meargă regulat la medic pentru a-și verifica presiunea sângelui.

Last5

Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
2% pentru tineri

Ce este 2%?

Mecanismul 2% ajută contribuabilii (persoane fizice) să direcţioneze o parte din impozitul pe care îl plătesc statului spre un ONG.

Citeste mai mult
Articol
Contact

Ne puteţi găsi la:
Biroul Tineri pentru Tineri Bucureşti
Adresa: Str. Icoanei, nr. 29A, sector 2, cod 20452
Telefon/ Fax: 021 212 03 63 
E-mail: office@y4y.ro Citeste mai mult
Articol
Dacă ești informat nu ai de ce să te temi

Dragi tineri,

Un studiu realizat de ONU ne-a arătat că peste 98% din populația globului consideră HIV/SIDA ca fiind un subiect important. Mai mult de jumătate dintre voi ați luat contact cu cel puțin o campanie de prevenire HIV/SIDA în ultimul an dar, din diverse motive, preferați să vă gândiți că nu vi se poate întâmpla vouă, că voi nu sunteți expuși. Evident, apare întrebarea: Ce faceți pentru a nu fi expuși? Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei București

București, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Vaslui

Vaslui, mult succes!