51.536 de ore de voluntariat și peste 23.000 de elevi implicați
Postat de Tineri pentru Tineri pe 29-08-2013 la ora 03:00:11

În data de 31 august 2013, Fundația Tineri pentru Tineri finalizează proiectul strategic ”EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, care pe parcursul ultimilor 3 ani a reușit să canalizeze energiile și atenția tinerilor din 15 județe către responsabilitate și voluntariat sub sloganul ”Îndrăznește să fii mare!”. Pentru a reuși să își atingă obiectivele propuse, au fost necesare 51.536 de ore de voluntariat și mult ”suflet” din partea unei echipe de voluntari formați/instruiți.

Acest număr impresionant de ore reprezintă aproape 6 ani din viața unei persoane. Pentru voluntarii implicați în proiect a însemnat plăcerea de a discuta despre viață și responsabilitate în mod organizat, alături de 23.037 de elevi din 261 de licee.

Iată și alte cifre notabile:

 • 1.375 de elevi au fost dornici să se implice ca voluntari în cadrul proiectului și au fost instruiți;
 • 495 de directori adjuncți și consilieri educativi au participat la programul de formare;
 • 288 de psihologi școlari au fost instruiți și au derulat sesiuni de consiliere individuală și de grup pe temele programului ”Educație pentru Viața de Familie”;
 • 13.706 este numărul elevilor care au beneficiat de consiliere din partea psihologilor școlari instruiți;
 • 7,20 este numărul mediu de sesiuni de care a beneficiat fiecare dintre cei 23.037 de elevi instruiți de voluntarii proiectului.

Tematica propusă de programul ”Educație pentru Viața de Familie” a inclus sesiuni ca:

 • Autocunoaștere
 • Clarificarea valorilor și luarea deciziilor
 • Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare
 • Anatomie și fiziologie
 • Infecții cu transmitere sexuală
 • Prevenirea și combaterea HIV/SIDA
 • Metode contraceptive
 • Sarcină și parentalitate
 • Comunicare în sexualitate
 • Implicare activă.

Educație pentru Viața de Familie (EVF) este programul tradițional al Fundației Tineri pentru Tineri. Acesta a început în 1993 și a devenit singurul program care se poate derula pe parcursul unui întreg semestru de școală, acoperind arii de interes multiple și competențe variate. Programul are la bază conceptul de educație între egali, o abordare inovativă de formare, considerată a fi modalitatea de formare a liderilor în grupurile de adolescenți/tineri.

Proiectul EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru Tinerii din România a fost implementat într-un parteneriat format din Fundația Tineri pentru Tineri și Ministerul Educației Naționale (Partener național unic) și a presupus o alocare financiară de aproximativ 2.400.000 EUR cofinanțată din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013.

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În perioada 2007-2013, TpT a contractat proiecte în valoare de aproximativ 10.000.000 de euro, având o execuție bugetară care depășește 75% din valoarea contractată.

Priorităţile Fundației Tineri pentru Tineri sunt tinerii, responsabilitatea individuală şi performanţa, iar calea principală pentru a ajunge la tineri este educaţia între egali, având recunoaștere asupra expertizei în acest tip de intervenție la nivel național și internațional.

În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Last5

Last5
*
*
Similare

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Mituri urbane

Dragi tineri,

În fiecare zi suntem puși în situația de a face alegeri care ne influențează pe noi și pe cei din jurul nostru. De obicei, facem alegeri gândindu-ne la ceea ce știm despre subiectul respectiv și la calea cea mai ușoară prin care putem trece peste obstacole, fie că ne-am mai întâlnit cu o situație asemănătoare, fie că ”avem un prieten care are un prieten căruia i s-a întâmplat”.

Citeste mai mult
Articol
Vine vara - Îndrăznește să fii mare la mare!

 Dragii noștrii, vara ne-a ajuns din urmă! Bineînțeles, noi suntem pregătiți să o luăm în primire, cu peste 100 de voluntari ce vor fi mobilizați la Costinești. Ei sunt pregătiți cu informații, jocuri, materiale noi-nouțe și multe altele, toate pentru a vă ajuta pe voi să îndrăzniți să fiți mari! Vom fi ușor de observat pe plajă, unde vom avea activități dimineața și seara, și dacă știți să ne răspundeți corect la întrebări, avem și premii supriză! (indiciu: au legătură cu apa:D)
Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Brașov

Brașov, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Dacă ești informat nu ai de ce să te temi

Dragi tineri,

Un studiu realizat de ONU ne-a arătat că peste 98% din populația globului consideră HIV/SIDA ca fiind un subiect important. Mai mult de jumătate dintre voi ați luat contact cu cel puțin o campanie de prevenire HIV/SIDA în ultimul an dar, din diverse motive, preferați să vă gândiți că nu vi se poate întâmpla vouă, că voi nu sunteți expuși. Evident, apare întrebarea: Ce faceți pentru a nu fi expuși? Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Vaslui

Vaslui, mult succes!