HIV/SIDA
Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 08:53:46

 HIV/SIDA
Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA) este o boală cauzată de HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane). Virusul distruge sistemul imunitar al organismului făcându-l incapabil să se apere.

A fi seropozitiv înseamnă a fi purtător de virus. Cei infectați cu HIV nu sunt neapărat bolnavi dar pot transmite virusul și celorlalți. A avea SIDA (este partea finală a infecției cu HIV) înseamnă a fi într-un stadiu avansat al infecţiei, când organismul nu mai are imunitate suficientă pentru a lupta cu diverse boli.

Mecanismul de transmitere a HIV este prin contact cu fluidele infectate în care virusul este în concentraţie mare (sânge, spermă, secreţii vaginale). La o persoană infectată, virusul HIV se află în toate fluidele corpului dar în concentraţii diferite. De aceea, nu toate fluidele corpului sunt la fel de infectante.

HIV SE TRANSMITE prin: contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral); sânge (primirea de sânge sau produse ale acestuia); folosirea acelor şi a altor obiecte ascuţite sau tăioase nesterilizate; de la mamă la făt (în timpul naşterii sau prin alăptare).

HIV NU SE TRANSMITE prin: strângeri de mână; atingere; îmbrăţişare; folosirea în comun a cănilor, farfuriilor, tacâmurilor, prosoapelor sau a hainelor; sărut; de pe clanţele uşilor; scaunele de WC; din piscină; prin ciupituri de tânţari.

Infecţia cu HIV poate fi depistată prin teste de sânge care evidenţiază anticorpii sintetizaţi de organism contra virusului: ELISA, Western Blot. Aceste teste sunt concludente după 3-6 luni de la contactul infectant – organismului îi trebuie acest timp pentru a sintetiza anticorpii pe care îi depistează testul – de aceea, rezultatul definitiv nu poate fi ştiut până ce nu trece această perioadă, numită fereastră imunologică.


Similare

Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 09:38:31Spermicidele
Substanţe chimice incluse în ovule, creme, geluri, tablete, spume, supozitoare sau filme care se introduc în vagin.

Citeste mai mult

Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 09:39:14

Categoria: chirurgicale


Sterilizarea chirurgicală voluntară
Este o metodă chirurgicală de întrerupere a fertilităţii la cererea femeii sau a bărbatului.

Citeste mai mult

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Povestea sucursalei Vaslui

Vaslui, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Maramureș

Maramureș, mult succes! Citeste mai mult
Articol
2% pentru tineri

Ce este 2%?

Mecanismul 2% ajută contribuabilii (persoane fizice) să direcţioneze o parte din impozitul pe care îl plătesc statului spre un ONG.

Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Dâmbovița

Dâmbovița, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Ce este SIDA

Ce este SIDA?
Sistemul imunitar nu poate rezista, din păcate, pentru totdeauna în lupta cu virusul. Momentul în care cedează, nemaiputând să apere organsimul, este definit ca momentul instalării SIDA. Adică, Sindromul Imunodeficienței Dobândite.

SIDA nu reprezintă o boală în sine, ci un sindrom, adică un ansamblu de simptome care apar în cursul uneia sau mai multor boli.