Metode naturale de contracepție
Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 09:39:35

Metode naturale de contracepție
Sunt metode de identificare a perioadei fertile a ciclului menstrual.

Eficienţă: 75-85% (depinde de corectitudinea folosirii şi de metoda utilizată)

Acţiune: Ajută femeia să ştie care sunt zilele fertile din ciclul ei menstrual. Pentru prevenirea sarcinii, cuplul evită contactele sexuale sau utilizează prezervativul, în zilele fertile. Identificarea perioadei fertile se face în diferite moduri: pe baza calendarului ciclului menstrual, înregistrarea modificărilor mucusului cervical, măsurarea temperaturii bazale sau prin asocierea metodelor de mai sus.

Avantaje:
Pot fi foarte eficiente dacă sunt folosite corect. Partenerii împart responsabilitatea de planificare a familiei. Ajută femeile să aibă cunoştinţe despre corpul şi fertilitatea lor. Pot fi folosite fie pentru planificarea apariţiei unei sarcini, fie pentru a evita o sarcină. Sunt foarte ieftine. Nu au efecte secundare sau riscuri pentru sănătate.

Dezavantaje: Sunt metode cu eficienţă scăzută dacă nu sunt folosite corect. Necesită cooperarea ambilor parteneri. Cuplul trebuie să fie de acord să evite contactele sexuale sau să utilizeze o altă metodă în zilele fertile. Este necesară o înregistrare atentă a datelor. Este dificil de practicat când ciclul menstrual este neregulat. Anumite metode naturale pot fi dificil de utilizat în anumite condiţii, precum boli însoţite de febră, infecţii vaginale, imediat după naştere sau avort, alăptare, utilizarea anumitor medicamente care modifică secreţiile de la nivelul colului uterin, cresc temperatura corpului sau întârzie ovulaţia. Nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală, nici împotriva HIV/SIDA.

Observaţii: O altă metodă care face parte din categoria metodelor naturale de contracepţie este ”coitul întrerupt” sau ”retragerea penisului din vagin înaintea ejaculării”. La fel ca şi celelalte metode naturale, eficienţa acesteia este una foarte scăzută.


Similare

Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 09:11:04

 
Pilulele contraceptive - sunt de două tipuri: monohormonale şi combinate, în funcţie de tipurile de hormoni pe care la conţin.

Citeste mai mult

Postat de Tineri pentru Tineri pe 22-10-2012 la ora 08:56:25

Scabia (râia)
Este o boală cauzată de un parazit (sarcoptes scabie). Femela sapă galerii în piele mai ales în timpul nopţii, iar după ce depune ouăle, moare. Larvele înţeapă pielea pentru a se hrăni.

Citeste mai mult

Last5
Postat de Justeffona pe 05-11-2017 la ora 23:38:55
Articol
Prevacid Buy Online Cytotec En Walmart cialis online Levitra Controindicazioni Italia...

Postat de CharlesReife pe 17-08-2017 la ora 19:02:00
Articol
More info!...

Postat de RobInom pe 17-01-2017 la ora 15:12:37
Articol
Clomid For Male Purchase Worldwide Levaquin 500mg Secure Ordering Pills online pharmacy Big ...

Postat de Lennypsype pe 10-01-2017 la ora 23:20:29
Articol
Review-uri, inclusiv medici cu privire la acest medicament, pe internet, puteți găsi o mulțim...

Postat de Rowdy pe 21-10-2016 la ora 19:34:00
Articol
Vous avez le chic pour dire avec talent ce que je ressens bÃt;2ment&#8e30ª.Je suis cryogÃ...


Newsletter


TagCloud
UE

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


Random5
Articol
Comportament responsabil și decizii asumate

Dragi tineri,

Asupra deciziilor pe care le luăm în această perioadă există multe presiuni. De multe ori, prietenii, părinții sau profesorii își doresc să aibă un cuvânt de spus înainte ca voi să luați o decizie.

În aceste condiții, puteți beneficia de experiența celorlalți, dar decizia vă aparține în continuare. Și consecințele la fel. Mai târziu, situațiile la care va trebui să reacționați se vor complica și mai mult, dar dacă vă pregătiți din timp, nu veți avea probleme. Doar au reușit și alții.

Citeste mai mult
Articol
Campania Îndrăznește să fii mare, seria 5

Dragii noștri,

În caz că le-ați ratat, mai jos aveți link-urile către pozele din seria V, Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!”, Costinești 2012:
Citeste mai mult
Articol
Cine, ce, cum

Cine se poate infecta?
Oricine. Da, inclusiv tu. Este suficient un singur contact sexual neprotejat (vaginal, oral, anal) cu o persoană infectată. Citeste mai mult
Articol
Povestea sucursalei Ialomița

Ialomița, mult succes! Citeste mai mult
Articol
Sarcină și parentalitate

Dragi tineri,

La vârsta adolescenței, sarcina pare a fi un subiect îndepărtat. Este posibil să nu vă fi gândit că vi s-ar putea întâmpla și probabil să nu vă doriți acest lucru acum. În această perioadă, în care vă planificați viața, vedeți – în viitorul îndepărtat – o familie, copii, nepoți etc. Vă gândiți că atunci când veți avea viitorul asigurat, veți fi maturi și veți fi împreună cu partenerul/partenera ideal/ideală; când veți avea casă, mașină, bani; când veți considera că v-ați distrat suficient și ați călătorit peste tot, atunci va fi momentul potrivit pentru a avea un copil, poate doi. Și, de obicei, proiectați aceste lucruri pentru vârsta de 27 de ani.